Wie is Josefine Laseur?

Gastvrijheid

Gastvrijheid was al van jongs af aan heel belangrijk voor mij. Om er mijn beroep van te maken heb ik de Hogere Hotelschool in Den Haag gevolgd en daarna op meerdere plaatsen in de wereld in verschillende horeca- en facilitaire functies gewerkt.

Onderwijs

Ruim 18 jaar geleden ben ik het Horeca-onderwijs ingerold. Met name de gastvrijheidsvakken, dus voor de schermen, hebben mijn voorkeur. Inmiddels heb ik een Master gehaald in Pedagogiek.

Het is geweldig om jonge mensen te helpen om zich te ontwikkelen tot professionals.

Wijn

Toen ik gevraagd werd om de examenklas Gastheer wijn-les te geven bleek mijn eigen wijnkennis behoorlijk gedateerd. Door een cursus Wijnbrevet kreeg ik zo veel plezier in wijn dat ik daarna de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie in Maarn ben gaan doen.

Inmiddels geef ik al ruim 7 jaar les en proeverijen als gediplomeerd vinoloog.

"Ik heb Josefine leren kennen als een Bevlogen Wijn-docente "

Douglas van Vrijberghe de Coningh

Josefien is de meest enthousiaste en gedreven wijndocent waarvan ik ooit les heb gehad!

Altijd vrolijk en weet op de juiste manier duidelijk en leuk les te geven.

Mandy Bossinga, Ciel Bleu AmsterdamConfrérie du cru nouveau

Ik ben ruim 15 jaar lid van het Wijnbroederschap Confrérie du cru nouveau van het Noorderpoort in Groningen, waaronder 5 jaar als voorzitter.

De leden stellen zich tot doel om drankenkennis in het algemeen en wijnkennis in het bijzonder te bevorderen voor het jonge gewas, onze studenten.

Italië


In Toscane, midden in het Chianti classico wijngebied, wordt een prachtige boerderij omgebouwd tot luxueuze agriturismo. Mijn man en ik zullen daar in de zomermaanden vanaf 2022 het beheer over gaan voeren.GaLa


Sinds 2007 ben ik de trotse eigenaar van GaLa (Gastvrijheid Laseur) , tegenwoordig Gala Wine & Hospitality .

Gala onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak .